viernes, 7 de noviembre de 2008

Reinventant el Management des d'inter ACC1Ó

Fa uns dies es va cel.lebrar la primera edició d'interACC1Ó, sobre innovació, internacionalització i management empresarial. Sens dubte va ser un èxit d'organització i de convocatòria.

De les sessions de Gary Hamel (Reinventant el management del SXXI) + la Taula de Debat de prospectiva de la OME amb tres gurús (PANKAJ GHEMAWAT, YOCHAI BENKLER, JOSEPHINE GREEN) en vaig treure algunes idees que es repeteixen insistentment, i que m'han fet pensar uns quants dies...

* la crisi actual es global (planetària), i marca un canvi ... hi ha coses que no tornaran a ser iguals... i qui s'obstini a fer-les igual, no reeixirà.

* les persones cada día son mes "lliures" (podem escollir on treballar, què fer, etc), més "empowered" (tenim més capacitats i poder), i tenen (exerceixen) major "creativitat". Això els fa mes valuosos i per un altre cantó més difícils de "comprar" o lligar a una determinada feina, tasca, etc.

* el sistema de management actual (i la nostre mentalitat educada durant el S.XX) ens porta a voler manar, controlar i supervisar (que cal fer-ho) per sobre de potenciar, permetre i orientar. Ens va quedar clar que podem "forçar" a una persona a cumplir una disciplina (horari, presència), una diligència (fer una tasca) i potser fins i tot a posar-hi intel.lgència; però no podem comprar/obligar a algú a posar-hi compromís, creativitat i passió ... això ès una elecció personal. Si volem que els treballadors hi posin compromis, creativitat i passió en la feina (les fonts del talent, de la competitivitat del sXX1), cal que ho facin voluntariament, no pas obligats, a contrapel o per que no tenen mes remei..

On tu treballes tenen aquest nou "discurs"? Se'l creuen? El posen en pràctica?

Em va encantar el plantejament i discurs de la JOSEPHINE GREEN de Philips Design.

Per acabar, volia deixar per escrit el que em va semblar el famós PANKAJ GHEMAWAT, gurú del Iese: PEROGRULLO, TOPIC ANTIC, LLOC COMÚ.... No ens cal un guru de IESE o Harward per dir-nos que les fronteres existeixen, que es mes fàcil vendre a Saragossa que a Toulouse degut a l'idioma, la cultura i la normativa... Això ho varem aprendre al curset subvencionat que varem fer qualsevol de nosaltres fa 20 anys a la Cambra de Comerç de qualsevol ciutat o poble.

1 comentario:

bertran dijo...

la sessio del sr, hammer, donat idees sobre el manger del futur va ser iteressant si be avui ja hem semble que les sabia, peo aixo em sol passar un cop ja he sentit la conferencia no avasn , aixe pues felicitats, a la conferencia del sr, Gamahawat, sobre que encare tenim distancies mes grans amb touluse que amb zaragoza, aixo ja ho sabiem lo que conte avui es que la aceleracio del creixemnt amb el comer amb franca es molt alt i les tendencies marquen que encara o sera mes ,,,josep bertran